• Lakonan Amyra Makin Bagus Lepas Tak Jadi Kahwin

  Ada beberapa orang di ‘belakang kamera’ termasuk pengarah yang pernah bekerja dengan Amyra Rosli yang mengakui mutu lakonan Amyra semakin bagus semenjak dia putus tunang. Apakah pengalaman pahit ekoran pembatalan majlis pernikahannya dengan aktor Dazrin Kamarudin, beberapa hari sebelum tarikh mereka...

  October 23, 2014
 • Zamani Slam masih popular di Indonesia

  Kumpulan Slam pernah berada di kemuncak populariti di Indonesia apabila lagu Gerimis Mengundang diterima dengan secara luar biasa oleh peminat di negara jiran itu. Tanyalah peminat muzik Indonesia, malah penyanyi baru Indonesia yang masuk ke Malaysia hari ini, rata-rata mereka meminati...

  October 23, 2014
 • Saya tak ada cerita... Remy Ishak

  Nama pelakon Remy Ishak cukup popular dan banyak projek lakonannya yang mendapat sambutan hangat. Tapi berbanding pelakon angkatan baru, Remy sesekali sahaja muncul dalam publisiti. Pelakon baru lebih banyak ditampilkan dalam ruangan hiburan akhbar atau majalah hiburan. Adakah dia memang mahu...

  October 23, 2014
 • Datin Alyah Dah ‘Ready’ Timang Anak

  Penyanyi bersuara mantap ini mengakui sudah bersedia untuk menimang cahaya mata sendiri. Malah, Datin Alyah tidak akan menangguhkan lebih lama perancangan untuk memiliki zuriat hasil perkongsian hidupnya dengan Datuk Ramli MS. “Dalam usia 33 tahun, rasanya tiada sebab mengapa saya perlu menangguhkan...

  October 21, 2014
Yang Terkini
203
amyra rosli

Lakonan Amyra Makin Bagus Lepas Tak Jadi Kahwin

Ada beberapa orang di ‘belakang kamera’ termasuk pengarah yang pernah bekerja dengan Amyra Rosli yang mengakui mutu lakonan Amyra semakin bagus semenjak dia putus tunang.

Apakah pengalaman pahit ekoran pembatalan majlis pernikahannya dengan aktor Dazrin Kamarudin, beberapa hari sebelum tarikh mereka hendak diijab kabulkan, menyuntik semangat baru untuk Amyra ‘mengeluarkan’ lakonan terbaik yang ada dalam dirinya sewaktu beraksi di hadapan kamera?

204
zamani-riau-1

Zamani Slam masih popular di Indonesia

Kumpulan Slam pernah berada di kemuncak populariti di Indonesia apabila lagu Gerimis Mengundang diterima dengan secara luar biasa oleh peminat di negara jiran itu.

Tanyalah peminat muzik Indonesia, malah penyanyi baru Indonesia yang masuk ke Malaysia hari ini, rata-rata mereka meminati Slam dan ada yang menjadikan kumpulan itu idola. Malah konsep lagu Slam juga diimprovisasi untuk menjadi identiti mereka.

153
remy-wt-1

Saya tak ada cerita… Remy Ishak

Nama pelakon Remy Ishak cukup popular dan banyak projek lakonannya yang mendapat sambutan hangat. Tapi berbanding pelakon angkatan baru, Remy sesekali sahaja muncul dalam publisiti.

Pelakon baru lebih banyak ditampilkan dalam ruangan hiburan akhbar atau majalah hiburan. Adakah dia memang mahu menyepi ataupun dia ada sebab-sebab yang tertentu?

320
Tasha Shila Dan Ajak Shiro

Tasha Shilla Rela Dilabel Gadis Liar?

Selepas satu demi satu, kontroversi mengekori hidup Tasha Shilla. Terbaru, namanya dikaitkan pula dengan dakwaan bahawa dia memadu asmara bersama kekasihnya dalam bilik air.

Cerita-cerita kurang enak seperti ini secara tidak langsung telah mengheret nama aktres bersuara manja ini ke arah pandangan negatif sesetengah pihak sehingga ada yang mula melabel Tasha Shilla sebagai seorang gadis liar.

182
miller-hati-1

Miller Khan sedia ulang alik Jakarta-KL

Pelakon kelahiran Malaysia, Miller Khan mencipta nama di Indonesia sejak tahun 2006 lagi. Pada masa itu dia fokus berlakon di sana. Namanya sebagai pelakon tidak dikenali di negara sendiri.

Sekarang ini barulah dia sedia mencuba nasib berlakon di Malaysia. Dia baharu sahaja selesai berlakon drama bersiri Satu Hari untuk tayangan TV9 mulai 2 Disember depan.

“Esok (hari ini) saya kembali ke Jakarta untuk meneruskan penggambaran drama di sana. Sekarang ini saya sedang berlakon sinetron Jilbab In Love di stesen RCTI,” kata Miller semasa ditemui di Sri Pentas, TV3 semalam.

164
HANEZ SURAYA

TV tak gam Hanez Suraya

Pelakon Hanez Suraya mula merungut kononnya rezeki lakonannya disekat oleh orang tertentu di stesen TV sehingga dia kini tak ada peluang berlakon drama selepas kontroversi hubungannya dengan lelaki yang dah bersuami.

Hanez juga menganggap dia telah dihukum dan tindakan itu sebagai tak adil kepadanya bila kisah peribadi dijadikan sebab untuk menghukumnya. Namun Hanez tak ada tuding jari stesen manakah yang dia maksudkan.

210
Aathma (3)

Program Istimewa Hari Deepavali

Istimewa Hari Deepavali pada 22 Oktober, saluran TV3 akan menyediakan program istimewa yang merangkumi filem, telefilem serta bual bicara untuk tontonan umum.

Warnai sambutan Hari Deepavali anda terutama kepada seluruh penganut hindu dengan kemeriahan bersama TV3 menerusi program menarik antaranya Malaysia Hari Ini Istimewa Deepavali, Wanita Hari Ini Istimewa Deepavali serta filem dan telefilem hebat seperti Aathma, Maatran, Vaanakam Cikgu dan Putu Piring VS Putu Mayam.

645
zul featured1

Peluk Gadis Di Langkawi, Zul Ariffin Akui Buat Silap

“Zul Ariffin kaki parti. Zul Ariffin kaki enjoy.”… Demikian kata-kata yang meniti bibir ke bibir semenjak gambarnya berpelukan dengan seorang gadis misteri di Pulau Langkawi, bertebar luas di arena hiburan, baru-baru ini.

Zul sendiri gagal dihubungi oleh penggiat media hiburan tanah air sebaik sahaja gambar itu muncul. Ini membuatkan nama Zul Ariffin semakin panas kerana tiada komen mengenai isu tersebut daripada mulut hero drama popular, ‘Rindu Awak 200%’ itu sendiri.  

Apakah kesemua dakwaan tersebut benar? Hanya Zul yang mempunyai jawapannya. Dan hari ini, Zul akhirnya muncul dan sedia berbicara tentang gosip panasnya itu.