• Ayu Raudhah Akui Selebriti Ada Kelebihan Dalam Berniaga

  Pelakon Ayu Raudhah mengakui bahawa kalangan artis Malaysia yang berniaga agak mudah untuk memperkenalkan produk mereka. Dia yang kini sibuk dengan perniagaan tudung bersama kakaknya Rozita Che Wan, meluahkan rasa syukur kerana penerimaan orang ramai terhadap produknya cukup menggalakkan. “Alhamdulillah, perniagaan saya...

  August 21, 2014
 • Anak Jackie Chan Ditahan Polis Atas Kesalahan Dadah

  Anak kepada bintang terkenal Jackie Chan, Jaycee Chan ditahan polis dipercayai terbabit dalam kegiatan dadah. Menurut laporan media China, serbuan dibuat pada Khamis lalu di daerah Dongcheng. Jaycee, 31 yang berada ditempat kejadian ditahan bersama seorang pelakon Taiwan, Kai Ko Chentung, 24. Polis berkata, dadah...

  August 19, 2014
 • Sheera teruja rakam lagu merdeka

  Pelakon Sheera Iskandar tidak pernah menyangka dapat peluang merakam suara. Lebih membuat dia sendiri rasa janggal, bila suaranya digunakan untuk lagu kempen pasal kemerdekaan. Sheera merakam lagu Cintakan Merdeka bersama rapper dan juga komposer lagu tersebut Doul. Dia juga sudah selesai...

  August 19, 2014
 • Pameran Digital Karikatur Pelakon Lagenda Pertama Di Malaysia

  Seramai 57 orang seniman dan seniwati legenda filem Melayu diabadikan dalam bentuk digital karikatur oleh artis karikatur digital tempatan, Katon Aqhari. Kesemua hasil seni tersebut dipamerkan sempena Pameran 57 Karikatur Seniman & Seniwati Legenda Malaysia. Ia mencipta sejarah sebagai pameran digital...

  August 19, 2014
Yang Terkini
108
RUMAH TERBUKA MEDIA HIBURAN

Sheera teruja rakam lagu merdeka

Pelakon Sheera Iskandar tidak pernah menyangka dapat peluang merakam suara. Lebih membuat dia sendiri rasa janggal, bila suaranya digunakan untuk lagu kempen pasal kemerdekaan.

Sheera merakam lagu Cintakan Merdeka bersama rapper dan juga komposer lagu tersebut Doul. Dia juga sudah selesai menjalani penggambaran klip video lagu tersebut yang bakal ditayangan di TV bila-bila masa.

24
Katon Aqhari mencipta sejarah menerusi pameran ini.

Pameran Digital Karikatur Pelakon Lagenda Pertama Di Malaysia

Seramai 57 orang seniman dan seniwati legenda filem Melayu diabadikan dalam bentuk digital karikatur oleh artis karikatur digital tempatan, Katon Aqhari.

Kesemua hasil seni tersebut dipamerkan sempena Pameran 57 Karikatur Seniman & Seniwati Legenda Malaysia. Ia mencipta sejarah sebagai pameran digital karikatur pertama di negara ini yang menggunakan para pelakon veteran sebagai subjeknya.

56
ISTANA BUDAYA

Erma Fatima janji lebih puas tonton Bahayanya Wanita

Teater Bahayanya Wanita antara yang berjaya mengutip jumlah jualan tiket tertinggi semasa dipentaskan kali pertama di Istana Budaya, Kuala Lumpur hujung tahun lalu.

Kejayaan itu membuatkan pengarahnya, Erma Fatima  berkira-kira untuk mementaskan semula teater komedi yang sarat mesej pasal poligami itu tahun ini. Namun nampaknya rezekinya datang awal apabila pihak Istana Busaya sendiri membawanya. Bahayanya Wanita akan dipentaskan mulai esok sehingga Ahad depan.

67
IMG_9347

Lagu Berkualiti Buat Rossa Terus Kekal

Penyanyi Indonesia, Datuk Rossa amat menitikberatkan kualiti penghasilan sesebuah lagu. Baginya itu adalah antara faktor utama penyanyi berusia 35 tahun itu terus dikenali di Malaysia.

 

Berhati-hati dalam memilih lagu menyebabkan ada antara albumnya mengambil masa yang lama untuk dihasilkan. Dia merasakan itu adalah satu kepuasan pada dirinya kerana dapat memenuhi citarasa pendengar. 

41
FFM26

Malam kemuncak FFM26 belum diumum

Dah lebih setahun Festival Filem Malaysia senyap. Kini festival yang dianggap anugerah paling itama bagi penggiat perfileman Malaysia akan diteruskan lagi.

Tarikh acara kemuncak belum diumumkan kerana pihak penganjur menghormati kedukaan rakyat Malaysia dengan yragedi kehilangan pesawat Penerbangan Malaysia MH370 dan terhempasnya MH17.