• AC Mizal mahu tembusi Indonesia

  Datuk AC Mizal mengundang Luna Maya bergabung dalam lagu Paranoid untuk cuba tembusi pasaran Indonesia. Selain kesesuaian Luna dengan lagu itu dan persahabatan mereka, faktor pemasaran juga diambil kira. Luna sendiri tiada masalah dan sedia mempromosikannya di sana. Apatah lagi dia yakin...

  September 19, 2014
 • Syamim dan Tasha terap muzik dalam pengajaran

  Pasangan duet yang popular di youtube, Tasha Manshahar dan Syed Shamim semakin diterima peminat. Lagu duet dan lagu solo mereka sebuah demi sebuah mendapat sambutan. Kini mereka dah miliki album berjudul Our Song. Majlis pelancaran album disempurnakan di Hard Rock Cafe, Kuala...

  September 18, 2014
 • Mahkamah tolak bantahan Awie dengan kos

  Keputusan mahkamah hari ini berpihak kepada Rozana Misbun terhadap permohonannya mengetepikan hak penjagaan sementara (hadanah) secara ex-parte (sebelah pihak) ke atas tiga anaknya yang diperoleh penyanyi popular, Awie. Keputusan didengar  di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan.Mahkamah hari ini menolak dengan kos...

  September 18, 2014
 • Allana Amir minta doakannya

  "Maafkan saya... Saya rasa dah tak lama dah (hayat)," luah pelakon Allana Amir kepada wartawan URTV, Deel Anjer dengan sayu. Allana sedang berehat di rumah setelah dua bulan dirawat di sebuah hospital kerana jangkitan paru paru. Dia dibenarkan keluar Sabtu lalu. Dia...

  September 18, 2014
Yang Terkini
204
Awie Featured Image

Mahkamah tolak bantahan Awie dengan kos

Keputusan mahkamah hari ini berpihak kepada Rozana Misbun terhadap permohonannya mengetepikan hak penjagaan sementara (hadanah) secara ex-parte (sebelah pihak) ke atas tiga anaknya yang diperoleh penyanyi popular, Awie.

Keputusan didengar  di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan.Mahkamah hari ini menolak dengan kos permohonan Awie untuk membatalkan permohonan Rozana yang membantah keputusan mahkamah yang memberikan hak jagaan sementara kepada Awie.

341
_20140918_093540

Allana Amir minta doakannya

“Maafkan saya… Saya rasa dah tak lama dah (hayat),” luah pelakon Allana Amir kepada wartawan URTV, Deel Anjer dengan sayu.

Allana sedang berehat di rumah setelah dua bulan dirawat di sebuah hospital kerana jangkitan paru paru. Dia dibenarkan keluar Sabtu lalu.

1332
IMG_2398

Suara Chomel Pukau Peminat

Penyanyi Chomel atau nama sebenar Noor Zafirah Mohd Faizal, 22 mula mencipta nama menerusi laman video Youtube.

Meskipun penampilannya yang tomboy mendapat banyak kritikan, namun penyanyi berasal dari Singapura ini sedikit pun tidak ambil kisah mengenainya. Halangan tersebut dijadikan sebagai motivasi untuk terus maju kehadapan dalam usahanya menjadi anak seni.

760
Rozana Featured Image

Peguam Rozana Tegas Tidak Lewat Hantar Afidavit

Peguam bela Rozana Misbun, Majdah Muda hari ini menegaskan pihaknya sama sekali tidak lewat menghantar afidavit (kenyataan) pembelaan terhadap permohonan mengetepikan perintah interim hadanah (hak penjagaan sementara) yang diperolehi responden secara ex-parte (sebelah pihak).

Majdah menjelaskan bahawa bantahan awal tersebut adalah bersifat prosedural semata-mata. Dia juga tidak menganggap kelewatan tempoh sehari mampu menganggu proses permohonan.

476
melancarkan lagu 'You On My Mind'

Sarimah Kesal ‘Dianaktirikan’

Usaha untuk memperkenalkan lagu nyanyian anak tempatan ke peringkat antarabangsa dirasakan tidak mendapat sokongan sepatutnya daripada stesen-stesen radio tanah air.

Demikian pendapat Sarimah Ibrahim yang menyuarakan rasa kesalnya dengan sikap sesetengah penyampai serta stesen radio yang seolah-olah keberatan untuk memutarkan single Inggeris terbarunya, You On My Mind.

424
Zul Ariffin_fi

Drama Menarik Di Skrin Jumaat TV9

Menerusi slot Skrin Jumaat, TV9 mempersembahkan telefilem-telefilem menarik pada setiap hari Jumaat pukul 8.30 malam. Istimewa untuk bulan September, penonton TV9 dapat menyaksikan telefilem hebat yang dibintangi oleh barisan pelakon handalan tanah air.

Dua telefilem yang bakal menemui penonton adalah Pintu Maghfirah pada 19 September lakonan hebat Zamarul Hisham, Lisdawati, Azza, Sofi Jikan dan Effa Nazira. Manakala Mr Feminin gandingan mantap Zul Ariffin dan Yasmin Hani yang akan bersiaran pada 26 September ini.