• Anak Awie Dakwa Rozana Menipu

  Puteri Aleeya Antasha iaitu anak sulung hasil perkahwinan terdahulu Awie dan penyanyi Arni Nazira menyangkal dakwaan ibu tirinya, Rozana Misbun yang dikatakan memberi kenyataan palsu kepada pihak media. Tidak berpuas hati dengan kenyataan ibu tirinya itu, Aleeya telah memuat naik status...

  January 31, 2015
 • Aris hadiahkan Kerna Cinta

  Penyanyi  Aris Ariwatan dah lama tak ada lagu baru. Kepada peminatnya sekarang penyanyi lagu Lamunan Terhenti itu ada sebuah lagu baru yang dijadikan hadiah kepada peminat. Lagu barunya Kerna Cinta dipasarkan terlebih dalulu di alam siber. Pihak penerbit, Clixter Music menggunakan...

  January 31, 2015
 • Istana Budaya Kurang Percaya Produksi Baru

  Ketua Pengarah Istana Budaya, Datuk Mohamed Juhari Shaarani pernah mengalami tahap sukar pada tahun 2013 apabila kebanyakkan produksi baru menarik diri di saat akhir sehingga pihak mereka kekurangan slot pementasan. Peluang yang diberikan kepada produksi baru oleh Istana Budaya (IB) seperti...

  January 30, 2015
 • Zizan Tak Salahkan Fazura

  Pelakon dan pelawak, Zizan Razak tidak menyalahkan Fazura mengenai isu status aktres itu di laman Twitter yang dikatakan memberi nasihat kepada Zizan dan juga kumpulan Virus sewaktu persembahan Maharaja Lawak Mega (MLM) minggu lalu. “Saya tak salahkan Fazura,” ujar Zizan yang...

  January 30, 2015
Yang Terkini
418
10846153_882820041758295_690753210722691056_n

Anak Awie Dakwa Rozana Menipu

Puteri Aleeya Antasha iaitu anak sulung hasil perkahwinan terdahulu Awie dan penyanyi Arni Nazira menyangkal dakwaan ibu tirinya, Rozana Misbun yang dikatakan memberi kenyataan palsu kepada pihak media.

Tidak berpuas hati dengan kenyataan ibu tirinya itu, Aleeya telah memuat naik status di laman Facebook dan menjelaskan bahawa ayahnya seorang yang bertanggungjawab.

73
aris-1

Aris hadiahkan Kerna Cinta

Penyanyi  Aris Ariwatan dah lama tak ada lagu baru. Kepada peminatnya sekarang penyanyi lagu Lamunan Terhenti itu ada sebuah lagu baru yang dijadikan hadiah kepada peminat.

Lagu barunya Kerna Cinta dipasarkan terlebih dalulu di alam siber. Pihak penerbit, Clixter Music menggunakan medium iTunes dan KKBox untuk memasarkan lagu itu sejak 19 Januari lalu.

Peminat Aris kini boleh memuat turun lagu tersebut dengan kadar bayaran sama seperti lagu-lagu lain yang tersenarai di dalam portal muzik atas talian itu.

176
image

Istana Budaya Kurang Percaya Produksi Baru

Ketua Pengarah Istana Budaya, Datuk Mohamed Juhari Shaarani pernah mengalami tahap sukar pada tahun 2013 apabila kebanyakkan produksi baru menarik diri di saat akhir sehingga pihak mereka kekurangan slot pementasan.

Peluang yang diberikan kepada produksi baru oleh Istana Budaya (IB) seperti disia-siakan menyebabkan kurangnya kepercayaan IB terhadap mereka.

578
Zizan Razak dan Kumpulan Zero

Zizan Tak Salahkan Fazura

Pelakon dan pelawak, Zizan Razak tidak menyalahkan Fazura mengenai isu status aktres itu di laman Twitter yang dikatakan memberi nasihat kepada Zizan dan juga kumpulan Virus sewaktu persembahan Maharaja Lawak Mega (MLM) minggu lalu.

344
Anugerah MeleTOP 2015 featured 1

4 Kategori Baru Di Anugerah MeleTOP Era 2015

Drama TV Meletop, Artis Lawak Meletop, Hos TV Meletop dan Pelakon TV Meletop adalah empat kategori baru yang diperkenalkan menerusi Anugerah MeleTOP Era 2015 (AME 2015).

Sementara, Datuk AC Mizal, Datuk Siti Nurhaliza, Zizan Razak dan Akim Ahmad adalah artis yang mendominasi carta lima pencalonan terakhir anugerah tersebut.

291
KLG KARAOKE

Linda Hashim belum sedia tinggal anak

Pelakon Linda Hashim sudah kembali berlakon selepas rehat bersalin. Namun dia belum sedia untuk berjauhan lama sangat dengan anaknya untuk ke lokasi penggambaran.

Sebab itulah isteri kepada pelakon Beego itu hanya menerima tawaran berlakon telefilem sahaja dan menolak tawaran berlakon drama bersiri. Anaknya, Jelita Clarissa, sembilan bulan, masih menyusu badan.

308
KLC_ZAMANI SLAM

Zamani Mengaku Tidak Bersalah Miliki Dadah

Bekas penyanyi kumpulan Slam, Zamanai, 43, dan teman wanitanya Nur Juliana Abdul Rani, 32, mengaku tidak bersalah di atas pertuduhan mengambil serta memiliki dadah yang dipercayai heroin seberat 1.2 gram.

Mereka membuat pengakuan di Mahkamah Majistret Ampang petang tadi di hadapan Majistret Ayuni Izzaty.

333
image

Gitaris Kumpulan Sutera Meninggal Dunia

Pemain gitaris kumpulan Sutera, Hafizalsham Muhammad, 50, atau lebih mesra disapa Sham Sutera meninggal dunia jam 2 petang semalam akibat serangan angin ahmar dan ulser pecah di bahagian perut.

Beliau yang juga merupakan ketua kumpulan tersebut telah dikebumikan di Tanah Perkuburan Agama Islam, Wilayah Batu, Gombak.

269
Seniman Lagenda

Rozita Rohaizad diundang menyanyi di Canberra

Penyanyi era 70-an Rozita Rohaizad mendapat undangan menyanyi di Canberra National Multicultural Festival 2015, di Canberra, Australia  pada 13 dan 14 Februari depan.

Penyanyi yang popular dengan lagu Hari Yang Kunantikan itu akan mempersembahkan lagu-lagu Melayu dalam festival kesenian tersebut. Dia mendapat kerjasama Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN)